Battersea Penthouse

London 1999

A lightweight steel frame enclosed by glass screens creates a two-storey shell for this penthouse on the roof of a Victorian warehouse. Entrance and reception are on the lower level, study, main bedroom and bathroom on the upper. The two floors are linked by a double-height space containing the sculpted staircase.

Large external terraces and internal floors share the same material, blurring the boundary between inside and out, and maximising the impression of space. Warmth and texture is lent to the generally white space using slate, sandstone and reclaimed red teak. Each of the five external terraces has a different character.

 


You feel as if you are in one giant open space which is more Californian beach house than London loft.
Evening Standard Magazine