Studio

Kent 1993

The building is situated at the end of a mature garden, screened from the house by a glazed orangery defining an intimate court for the studio. The orangery, with its suspended glass shelves and oak framed glazing, makes a transparent screen between garden and court.

The studio is enclosed by a vault, rendered masonry walls and warm oak floor. The studio opens onto the court and south sun and is shaded by bamboo; the work area is defined by the oak work bench, lit by a northern clerestory window.

 

This first work was born of a modest programme: adding a back garden studio to an existing dwelling. Even so it testifies to an exploration of the themes of circulation, light and transparency, and to the economical use of materials and construction details.
L’Architecture d’Aujourd’hui